charter avion Antalya vara 2013
litoral charter avion Turcia
charter avion Turcia
vrem un like! blog INFOTRAVELROMANIA Twitter InfoTravelRomania YouTube InfoTravelRomania
   
 
Sunteti aici: Home - Informatii turism - Vremea Turcia

Vremea Turcia

 

VREMEA IN TURCIA

Din decembrie pana la jumatatea lui februarie, in majoritatea regiunilor Turciei este o vreme foarte rece. Partea de est a teritoriului e in intregime acoperita de zapada, care se pastreaza pe versantii muntilor si in cursul lunilor mai calde care urmeaza. In zonele de coasta, temperatura aerului este in jur de 18°C. Februarie si martie sunt luni ploioase, cu temperaturi intre 15°C si 20°C. La inceputul lui aprilie se inregistreaza o incalzire mai accentuata, care marcheaza inceputul primaverii in Turcia. In estul tarii ploua des si in acest anotimp, insa in apele Marii Egee si Mediterane pot fi deja vazuti primii inotatori caliti, iar temperatura aerului este de peste 20°C.

Sezonul turistic incepe in mod oficial in luna mai, cand vremea este deja stabila si nu se mai inregistreaza precipitatii de lunga durata. Temperatura medie a aerului este in jur de 25°C. Luna indeala pentru o vizita in Turcia este iunie, cand vremea e foarte insorita iar temperaturile nu sunt exagerat de ridicate, cca 30°C. Iulie si august, cu temperaturi de pana la 35°C-40°C, reprezinta punctul culminant al sezonului turistic.
In prima jumatate a lui septembrie vremea este inca stabila, cu o temperatura a aerului de pana la 30°C, dar catre sfarsitul lunii se inregistreaza deja o racire accentuata. Din acest moment si pana la jumatatea lui octombrie sunt in Turcia conditii potrivite pentru excursii prin tara si vizitarea monumentelor istorice. De la jumatatea lunii octombrie incep ploile de durata mai lunga, dar temperaturile sunt in continuare de peste 25°C.

Temperatura in Turcia
Temperatura in Turcia in timpul anului

esti ghid de turism? inscrie-te acum!
Eurotrip
oferte litoral 2019 Bulgaria, oferte litoral 2019 Bulgaria
InfoTravelTurcia

 

Circulatie turistica in Turcia

2011 - au fost 30 milioane de turisti
(din care 300.000/ an sunt din Romania)
2012 au fost 32 mil de turisti in Turcia
2013 circa 33 mil de turisti ; sursa aici si aici


.Like Facebook: InfoTravelItalia | InfoTravelRomania| InfoTravelGrecia | InfoTravelBulgaria | InfoTravelTurcia | InfoTravelUngaria | InfoTravelMalta | InfoTravelSpania | InfoTravelAustria
InfoTravelRomania InfoTravelGrecia InfoTravelBulgaria oferte Turcia InfoTravelUngaria InfoTraveRomania Blog
totul despre Italia InfoTravelSpania InfoTravelAustria InfoTravelMalta.ro vacante exotice InfoTraveRomania .com
© 2019 All Right Reserved. "InfoTravelTurcia" is a registered trademark
Contact portal turism InfoTravelTurcia: 0723 286 309 | office [@] infotravelromania.ro