charter avion Antalya vara 2013
litoral charter avion Turcia
charter avion Turcia
vrem un like! blog INFOTRAVELROMANIA Twitter InfoTravelRomania YouTube InfoTravelRomania
   
 
Sunteti aici: Home- Informatii turism - Istorie Turcia

Istorie Turcia

Turcia este o tara a contrastelor: pe langa relicve antice s-a dezvoltat o industrie foarte bogata, diversificata si moderna.
Istanbul Turcia
Republica Turcia a fost intemeiata la 29 octombrie 1923 din ramasitele Imperiului Otoman. Originile Turciei moderne încep odată cu sosirea triburilor turce in Anatolia in secolul al 11-lea. In urma infrangerii turcilor selgiucizi de catre mongoli, un vid de putere a permis noii dinastii otomane sa devina o forta importanta in regiune. In secolul al 16-lea, ajuns la intinderea maxima, Imperiul Otoman acoperea Anatolia, Africa de Nord, Orientul Apropiat, Europa de sud-est si Caucazul. Dupa infrangerea suferita in primul razboi mondial, puterile invingatoare au cautat impartirea imperiului prin Tratatul de la Sevres.
Cu sprijinul aliatilor, Grecia a invadat si ocupat orasul Izmir, in conformitate cu Tratatul. La 19 mai 1919 a fost initiata o miscare nationalista sub conducerea lui Mustafa Kemal Pasa, un comandant militar care s-a distins in cursul bataliei de la Gallipoli. Kemal Pasa a incercat revocarea tratatului semnat de sultan la Istanbul, mobilizand fiecare parte a societatii turcesti, in ceea ce a devenit razboiul turc de independenta (in turca: Kurtulus Savası).

La 18 septembrie 1922, armatele de ocupatie ale Antantei au fost invinse si tara eliberata. A urmat abdicarea sultanului la 1 noiembrie 1922, astfel incheindu-se 631 de ani de stapanire otomana. In 1923 Tratatul de la Lausanne a recunoscut suveranitatea noii Republici Turce, iar Kemal a primit supranumele de Atatürk (insemnand Parintele turcilor) si a devenit primul presedinte al tarii. El a instituit mai multe reforme care au modernizat Turcia, desprinzand-o de trecutul ei otoman.
Turcia a devenit un stat condus de civili din 1961 iar in prezent presedintele Turciei este Suleiman Demirel. Turcia este o tara cu o mostenire culturala foarte mare. Ea a stat la baza nasterii unor civilizatii majore ca Imperiul Bizantin si Imperiul Otoman.

Datorita pozitionarii sale strategice, unde cele doua continente se unesc, Turcia este un amalgam de traditii vestice si estice, deseori descrise ca o punte intre cele doua civilizatii.
O putere regionala in teritoriul Eurasiatic, cu influente economice si culturale in zona situata intre Marea Adriatica in vest, China in est, Rusia in nord si Orientul Mijlociu in sud, Turcia a capatat din ce in ce mai multa importanta strategica.

Aceasta pozitionare la margine de continente a favorizat un trecut vechi de mii de ani. De la hititi pana la otomani sute de civilizatii au facut din Turcia casa lor, lasand in urma o mostenire arheologica si istorica impunatoare.

Astazi, minunile culturale si arheologice ale Turciei impreuna cu coasta mediteraneeana, reprezinta o Mecca pentru turisti, ce atrage milioane de calatori in fiecare an din toate colturile lumii.

esti ghid de turism? inscrie-te acum!
Eurotrip
oferte litoral 2019 Bulgaria, oferte litoral 2019 Bulgaria
InfoTravelTurcia

 

Circulatie turistica in Turcia

2011 - au fost 30 milioane de turisti
(din care 300.000/ an sunt din Romania)
2012 au fost 32 mil de turisti in Turcia
2013 circa 33 mil de turisti ; sursa aici si aici


.Like Facebook: InfoTravelItalia | InfoTravelRomania| InfoTravelGrecia | InfoTravelBulgaria | InfoTravelTurcia | InfoTravelUngaria | InfoTravelMalta | InfoTravelSpania | InfoTravelAustria
InfoTravelRomania InfoTravelGrecia InfoTravelBulgaria oferte Turcia InfoTravelUngaria InfoTraveRomania Blog
totul despre Italia InfoTravelSpania InfoTravelAustria InfoTravelMalta.ro vacante exotice InfoTraveRomania .com
© 2019 All Right Reserved. "InfoTravelTurcia" is a registered trademark
Contact portal turism InfoTravelTurcia: 0723 286 309 | office [@] infotravelromania.ro