charter avion Antalya vara 2013
litoral charter avion Turcia
charter avion Turcia
vrem un like! blog INFOTRAVELROMANIA Twitter InfoTravelRomania YouTube InfoTravelRomania
   
 
Sunteti aici: Home - Destinatii Turcia - Despre Istanbul

Despre Istanbul


Splendidul oras Istanbul are multe trasaturi unice si fascinante. Este singurul oras din lume situat pe doua continente, cu partea veche a orasului in Europa si partea moderna in Asia, separate de Stramtoarea Bosfor. De asemenea, este unic pentru ca a detinut statutul de capitala in timpul a doua imperii succesive, cel crestin Bizantin si cel islamic Otoman, iar mostenirea de la cele doua este vizibila in modernul oras de astazi. 
Moscheea Albastra din Istanbul
Moscheea Albastra Istanbul

Locatia maritima a Istanbulului l-a facut un loc mult mai dorit ca un port commercial si un post de observatie militar, iar in rolul de capitala a Imperiului Roman, Constantinopol (asa cum era cunoscut), a devenit extrem de dorit ca un centru commercial mondial, pana cand Mehmet Cuceritorul l-a pretins pentru Imperiul Otoman in 1453 si a devenit resedinta imperiala a sultanilor. Dupa Razboiul de Independenta, capitala a fost mutata la Ankara, dar Istanbul inca ramane centrul comercial, istoric si cultural al Turciei de astazi. 
Moscheea Albastra din Istanbul
Moscheea Albastra din Istanbul
Farmecul si caracterul Istanbulului rezida in varietatea sa infinita si ametitoare de contradictii. Istoria sa fascinanta a lasat orasului o mostenire vie a ruinelor bizantine, palate splendide, moschei antice si biserici, hamam-uri (bai) si bazaruri exotice. Istanbulul modern abunda de baruri la moda si cluburi de noapte, buticuri occidentale, blocuri de birouri si suburbii elegante. Mesagerii anunta apelul catre rugaciune, dand startul fiecarei zile, iar orasul capata viata cu peste 11 milioane de locuitori care formeaza un amestec cultural si social haotic de comercianti de covoare lipsiti de scrupule, cumparatori bogati, femei invaluite religios si saraci. Alaturandu-se multimii zgomotoase, se gasesc turisti si cei care isi fac averi bazate pe comertul turistic.
Istiklal Street Istanbul
Istiklal Street Istanbul
esti ghid de turism? inscrie-te acum!
Eurotrip
oferte litoral 2019 Bulgaria, oferte litoral 2019 Bulgaria
InfoTravelTurcia

 

Circulatie turistica in Turcia

2011 - au fost 30 milioane de turisti
(din care 300.000/ an sunt din Romania)
2012 au fost 32 mil de turisti in Turcia
2013 circa 33 mil de turisti ; sursa aici si aici


.Like Facebook: InfoTravelItalia | InfoTravelRomania| InfoTravelGrecia | InfoTravelBulgaria | InfoTravelTurcia | InfoTravelUngaria | InfoTravelMalta | InfoTravelSpania | InfoTravelAustria
InfoTravelRomania InfoTravelGrecia InfoTravelBulgaria oferte Turcia InfoTravelUngaria InfoTraveRomania Blog
totul despre Italia InfoTravelSpania InfoTravelAustria InfoTravelMalta.ro vacante exotice InfoTraveRomania .com
© 2019 All Right Reserved. "InfoTravelTurcia" is a registered trademark
Contact portal turism InfoTravelTurcia: 0723 286 309 | office [@] infotravelromania.ro